MEER INFORMATIE OVER ALLERGENEN

Deze informatie heeft betrekking op de 14 belangrijkste allergene ingrediënten geïnventariseerd door de geldende Europese reglementering (behalve de ingrediënten die tijdelijk door deze reglementering worden uitgesloten). Ze werd opgesteld op basis van gegevens van onze leveranciers over de samenstelling van hun producten die het resultaat zijn van ingrediënten die er bewust worden in opgenomen. Het kan echter soms gebeuren dat andere allergene ingrediënten in bepaalde producten terechtkomen tijdens de productie van voedingsmiddelen bij onze leveranciers of tijdens het gebruik ervan in de restaurants. Het betreft onder meer stukjes pindanoot die in de restaurants gebruikt worden bij de bereiding van Sundae en McFlurry ijsjes (ijsdessert op basis van melk) en sesamzaden op bepaalde, speciale broodjes.

Het is mogelijk dat de samenstelling van de producten verandert. Wij zullen ons best doen om deze rubriek bij te werken zodra wij worden geïnformeerd over de verandering van de samenstelling van een van deze producten. Wij nodigen je ook uit om deze rubriek regelmatig te raadplegen. Wij raden je aan om de verschillende elementen van deze rubriek voor te leggen aan je behandelende arts of je allergoloog zodat hij je advies geeft over de voedingsmiddelen die je mag gebruiken.

Granen die gluten bevatten (namelijk tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, kamut of hun gekruiste varianten) en producten op basis van granen, behalve

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren.

EIEREN EN PRODUCTEN OP BASIS VAN eieren.

Vis en producten op basis van vis, behalve

Pindanoten en producten op basis van pindanoten.

Soja en producten op basis van soja, behalve

Melk en producten op basis van melk (met inbegrip van lactose), behalve

Pitvruchten, namelijk amandelen (Amygdalus communis L.), hazelnoten (Corylusavellana), walnoten (Juglans regia), cashewnoten (Anacardium occidentale), pecannoten [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], paranoten (Bertholletia excelsa), pistaches (Pistacia vera), Macadamianoten en Queensland noten (Macadamia ternifolia), en producten op basis van deze vruchten, behalve a) pitvruchten gebruikt voor de productie van distillaten of ethanol van agrarische oorsprong voor sterkedrank en andere alcoholische dranken.

Selderij en producten op basis van selderij.

Mosterd en producten op basis van mosterd.

Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad.

Zwaveldioxide en sulfiet in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/liter uitgedrukt in SO2.

Lupine en producten op basis van lupine.

Weekdieren en producten op basis van weekdieren.