You are here

RUNDVLEES

Ons rundvlees – dat is 100% puur rundvlees

Voedingskwaliteit begint voor ons van bij het begin. Dit vertaalt zich in een uitstekende relatie tussen ons en de mensen die onze ingrediënten aanleveren. We beschikken over een getraind en gekwalificeerd team dat nauw samenwerkt met onze leveranciers om hoge eisen te handhaven inzake traceerbaarheid, kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid – en dit op ieder moment.

La viande

De boerderij

Onze Belgische restaurants worden bevoorraad door vlees van dieren die grootgebracht en geslacht werden in Nederland of Ierland. De kweekboerderijen worden geselecteerd op voedselbeheer, hygiënische opvolging en het welzijn van de dieren. Wij onderhouden de relatie met onze leveranciers; zij zorgen voor hun rundvee.

Traceerbaarheid

Het is belangrijk voor ons om onze ingrediënten te kunnen traceren vanaf hun oorsprong. In onze hamburgers gebruiken we 100% rundvlees dat zorgvuldig geselecteerd werd door onze partner McKey in Orléans (Frankrijk) en voldoet aan de voorschriften van het ‘Gemeenschappelijk Platform voor Agrarische Kwaliteit’. We weten van welke boerderij het vlees afkomstig is, kennen de boerderijen bij naam en weten hoe de dieren werden grootgebracht.

Het vlees

Onze gehakte steak van 100% puur rundvlees bevat uitsluitend stukken uit de voorkant en de zijkant van het rund omwille van zijn lekkere smaak. Onze hamburgers bevatten in geen geval snijresten of vlees dat machinaal van het karkas wordt losgemaakt. Ervaren slagers bereiden het vlees dan op dezelfde manier zoals dit in een beenhouwerij gebeurt. Daarna wordt het omgevormd tot de hamburgers waarvoor we zo gekend zijn.

Kwaliteit

Bij de leverancier krijgt het vlees een datum en lotnummer. Onafhankelijke instellingen en McDonald’s®-medewerkers controleren de kwaliteit van het vlees om te verzekeren dat het voldoet aan de kwaliteitsnormen. Zijn zij niet 100% tevreden, dan wordt het niet gebruikt. Door de kwaliteit nauwlettend in het oog te houden, zorgen we ervoor dat het vlees in je hamburger de lekkere smaak heeft die het verdient.

Hamburgers maken

Het fijnmalen gebeurt op dezelfde manier als bij je beenhouwer. Niets wordt toegevoegd: geen bindmiddel, geen vulling, geen additieven. Zoals de wet het voorschrijft, bevat het gehakt maximaal 20% vet. Van het fijngemalen vlees worden gehakte steaks (burgers) gemaakt die onmiddellijk worden ingevroren en verpakt voor distributie. Elk lot verlaat de leverancier pas nadat het gecontroleerd is.

Testen

Tijdens het productieproces wordt een willekeurig aantal burgers gecontroleerd en gebakken zoals dit in een McDonald’s®-restaurant gebeurt. Hun temperatuur wordt goed in het oog gehouden zodat we zeker zijn dat de burgers, wanneer ze gebakken worden in onze restaurants, precies smaken zoals het hoort.

Levering

Een team van chauffeurs zorgt voor de levering van de burgers in alle McDonald’s®-restaurants in het land. De burgers worden altijd op de juiste temperatuur gehouden, zowel in de trucks als wanneer ze gelost en bewaard worden in de restaurants.

Bakken

Hierna bakken we ze voor jou! We gebruiken tweezijdige bakplaten om onze burgers te bakken. Er wordt dus geen extra vetstof toegevoegd tijdens het bakken. We brengen ze enkel op smaak met een snuifje zout en peper na het bakken. Daarna maken ze deel uit van de Big Mac® sandwiches en al je andere favoriete McDonald’s®-sandwiches.

Speciale missie van de McExperts

In juli 2010 rekruteerde McDonald’s® België uit meer dan 300 kandidaten een team van McExperts tussen 15 en 18 jaar voor een heel speciale missie: twee dagen lang volgden de McExperts en een assistent die ze zelf kozen het spoor van het 100 % puur rundvlees van de hamburgers van McDonald’s®.

De jonge experts kregen het druk: ze bezochten de boerderij van Bart Boterdaele in Waarschoot (een van de boerderijen waar de melkkoeien die het vlees leveren worden gekweekt) en inspecteerden op de heenreis de keuken van de McDonald’s® van Froyennes (Doornik) en op de terugreis die van een Frans restaurant. Ten slotte konden ze in Orléans McKey bezoeken:  het vlees wordt daar gemalen, tot hamburgers gevormd en diepgevroren. Er worden geen kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakstoffen toegevoegd. Dus 100% puur natuur.

Tijdens de twee dagen van hun missie waren de jonge experts getuige van de strenge procedures, voedselveiligheid en de hygiëne doorheen het hele proces. 

 

Dutch