You are here

WERKEN BIJ McDONALD'S®

Sabine Gekiere

"De economische prestatie van McDonald’s® in België is nauw verbonden met de kwaliteit van ons HR-beleid. Dit beleid wil vernieuwend zijn om optimaal te kunnen voldoen aan de verwachtingen van onze medewerkers en onze klanten. Bij McDonald’s® berust ons HR-beleid op de voortdurende ontwikkeling van competenties. Dankzij een beleid van permanente opleiding kunnen wij onze medewerkers verrijkende en stimulerende loopbanen aanbieden door de ontwikkeling van competenties op het vlak van marketing, management, beheer enzovoort. Dankzij deze strategie komt bijna 82% van onze managers van een interne promotie. Met deze ambitie kunnen we zelfs een stapje verdergaan! De opleiding en de beroepservaring bij McDonald’s® tellen immers als studiepunten voor het behalen van een HBO 5 Operationeel Manager getuigschrift. De overblijvende studiepunten worden behaald via een individuele opleiding (in afstandsonderwijs) aan het KATHO. Onze managers kunnen dus een door de staat erkend diploma halen.  

De franchisenemers, het managementteam en de teamleden vormen de sleutel tot het succes: uitmuntend werk van het team en  tevreden personeel zijn hiervoor essentiële ingrediënten. Ons doel is ons team 100% tevreden te stellen, zodat ze onze klanten aangename momenten kunnen aanbieden. Motivatie, erkenning en respect voor iedereen, een goede teamgeest, correcte arbeidsomstandigheden en flexibele werktijden vormen de basis van dit HR-beleid.
 
Om in een McDonald’s® restaurant te werken zijn een diploma en ervaring in de restaurantsector niet belangrijk. Wij werven onze medewerkers aan als we tijdens gesprekken belangrijke competenties ontdekken. Als je enthousiast, dynamisch, gemotiveerd en stipt bent, graag in een team werkt, servicegericht bent, dan heb je alle eigenschappen die nodig zijn om te slagen bij McDonald’s®.

Om alles te vernemen over ons HR-beleid en de verscheidenheid van onze functies kan je terecht in het gedeelte "Tewerkstelling" op de website McDonalds.be"


Best Workplace 2015

McDonald’s® verkozen tot 3e “Best Workplace” van België

De werknemers zijn trots op hun ‘McJob’

Onze 3500 medewerkers werken nog steeds met plezier voor McDonald's en dankzij hun stem kregen we de derde plaats op de lijst "Best Workplaces" in België. We kunnen hen niet genoeg bedanken voor hun steun en motivatie, FANTASTISCH!

Voor haar 10e deelname aan de verkiezing van Beste Werkgever/Best Workplace heeft McDonald’s® België opnieuw sterk gepresteerd: de onderneming werd uitgeroepen tot de 3e “Best Workplace” van België.

McDonald’s® België en haar franchisenemers kunnen een mooie balans voorleggen: een 22ste plaats bij de eerste deelname in 2006, een 9de plaats in 2007, een 3de in 2008, een 4de in 2009, een 5de in 2010, een 4de in 2011 en 2012, een eerste plaats in 2013, een 2de plaats in 2014 en in 2015 opnieuw een podiumplaats: Nummer 3!!

Volgens Stephan De Brouwer, Managing Director, kan dit geen toeval zijn: "Duurzaamheid vormt al jaren een integraal onderdeel van de filosofie van onze onderneming. Dat vertaalt zich in concrete acties op het vlak van de producten, infrastructuren, maar ook en vooral op het vlak van ons personeel. Onze werknemers vormen het fundament van onze onderneming en een onderneming kan niets beter wensen dan op die manier erkend te worden.»

“Bij McDonald’s® staat het merk rechtstreeks in contact met de klanten via onze medewerkers. Daarom kunnen we niet anders stellen dan dat mens centraal staat dat onze mensen ‘brand ambassadors’ zijn. Ze zijn het gezicht van McDonald’s®. ‘Mensen maken het verschil’ : Als onze medewerkers tevreden zijn, worden de klanten goed bediend en zijn ze tevreden. En deze overtuiging is geïntegreerd in de cultuur van de organisatie.”

Trots op mijn ‘McJob’

De titel van Best Workplace van België kan pas worden behaald door een hoge score te krijgen voor de volgende vijf aspecten: geloofwaardigheid, respect, gelijkheid, trots en solidariteit.

"Wat ons vooral zo blij maakt, is dat 97% van de medewerkers zich trots noemt om voor McDonald’s® te werken. Ze zijn trots op hun McJob", zo voegt Sabine Gekiere, HR Dep. Director bij McDonald’s® België, eraan toe. Maar ook andere resultaten vielen ons op: 99% van de medewerkers was het volkomen eens met de volgende zin: Het management voert zijn beleid op een eerlijke en ethisch gerechtvaardigde manier.

Dat de onderneming sinds vele jaren inspanningen levert op het vlak van milieu, dierenwelzijn en sociaal engagement, is de medewerkers zeker niet ontgaan en dat heeft bijgedragen tot het gevoel van trots dat zij ervaren te mogen werken voor deze onderneming. 97% van de ondervraagde personen verklaart ook dat de organisatie een opleiding biedt waarmee ze zich professioneel kunnen ontwikkelen. Dit stoelt op concrete cijfers: 90% van de meer dan 400 managers is als crew begonnen. McDonald’s® en de franchisenemers bieden de medewerkers veel kansen. 98% van hen heeft overigens positief geantwoord op de volgende zin: Het management heeft oog voor goede prestaties en inzet op het werk. En 99% vindt dat deze organisatie een aangename werksfeer biedt. Uit dit alles volgt dat 99% van de medewerkers verklaart: Het is een fijne organisatie om voor te werken en dat 99% verklaart dat ze zichzelf kunnen zijn bij McDo. Kortom, McDonald’s® heeft haar prijs dus duidelijk niet gestolen.

Steeds vooruit blijven gaan

Deze prijs betekent uiteraard niet dat de onderneming op haar lauweren blijft rusten. "Deze plaats is zeker niet het einde. Ook al wordt het uiteraard heel moeilijk om nog beter te doen dan de 3deplaats, toch blijven we vooruitgaan," zo voegt Stephan de Brouwer eraan toe. "We kunnen altijd beter doen en McDonald’s® en haar franchisenemers zullen in de komende jaren vooruitgang blijven boeken. Deze prijs toont alleen aan dat we op de goede weg zijn. "


Mercuriusprijs 2011

Het merk met het beste werkgeversimago in België

Mercuriusprijs 2011

McDonald’s® wint de Mercuriusprijs als werkgever met het beste imago.

Op woensdag 16 november 2011 kende Comeos de Mercuriusprijs toe aan McDonald’s®.

Zoals de traditie het wil zoekt Comeos, de federatie voor handel en diensten in België, elk jaar de handelaar die zich in een bepaald domein onderscheidt. Dit jaar hebben we de handelaar gezocht (en gevonden) met het beste imago als werkgever.

En de gelukkige winnaar is McDonald's® België. Dankzij een algemene aanpak die een antwoord biedt op de plaatselijke behoeften en niet een simpele overname van een personeelsbeleid dat door het moederhuis is opgelegd. De personeelsafdeling wordt niet gewoon Human Resources genoemd, maar wel Human Relations. De doelstelling (de werknemers zijn de beste ambassadeurs van het merk) wordt bereikt dankzij een algemene aanpak die begint bij de aanwerving (Hire The Smile) en doorloopt in de opleidingen en promotiemogelijkheden. Vooral jongeren, die bij McDonald’s® vaak hun eerste ervaring op de arbeidsmarkt opdoen, hebben alle kansen om binnen de onderneming te groeien.

 


Mercuriusprijs 2008

McDonald’s® verkozen tot "Handelszaak van het jaar" door FEDIS in 2008

MFEDIS Mercuriusprijs 2008cDonald’s België won de 21ste editie van de Mercuriusprijs, een initiatief van Fedis, de Belgische federatie voor handel en diensten. Dit jaar ging de prijs naar een onderneming die zich onderscheidt op het vlak van personeelsbeleid en de ontwikkeling van de talenten van haar medewerkers in het kader van de begeleiding van hun loopbaankansen. "McDonald’s® werd beloond voor de integratie van het personeel op alle niveaus", zo legt Fedis uit. Fedis wou eveneens wijzen op de vriendelijkheid van de werknemers. "We krijgen de indruk van een personeel dat altijd lacht en zich echt goed voelt." Het project "Hire the Smile", een rekruteringsprocedure gebaseerd op de werkhouding (wij willen gelukkige medewerkers) en niet op diploma's of ervaring, werd ook door de jury erkend. De federatie benadrukt ook de diversiteit van de personeelsleden: 25% van de managers en 35% van de medewerkers is allochtoon, 50% is een vrouw en 49% is laaggeschoold. "Iedereen volgt een opleiding en kan carrière maken: 90% van de ongeveer 300 managers is gestart als gewoon teamlid."»

Dutch