Ons rundvlees

100% rundvlees!

100% rundvlees!

Onze hamburgers worden gemaakt met 100% rundvlees dat zorgvuldig geselecteerd wordt door onze leverancier. De runderen zijn afkomstig uit België, Ierland of Nederland. Er worden voornamelijk stukken van de voorflank van het dier gebruikt omwille van de lekkere smaak.

Van welk deel van de koe komt het rundvlees?

Het vlees dat wij gebruiken voor onze hamburgers komt voornamelijk van de voorflanken van het rund. Door deze stukken te gebruiken, krijgen we een natuurlijk vetgehalte waardoor we de hamburgers kunnen bakken zonder toevoeging van enige vetstof.

Rundvlees: niets minder, niets meer

Rundvlees: niets minder, niets meer

Het rundvlees wordt geleverd bij onze leverancier waarbij de koude keten steeds wordt gerespecteerd. Het wordt gecontroleerd volgens strikte procedures op vlak van voedselveiligheid. Dan worden ze zonder enige additieven fijngemalen tot hamburgers. De hamburgers worden daarna diepgevroren, zorgvuldig verpakt en in vrieswagens vervoerd naar de restaurants, waar ze onmiddellijk worden gestockeerd in de diepvriezer.

Hoe zijn jullie zeker van de kwaliteit van het vlees?

Onze hamburgerleverancier koopt enkel aan bij slachthuizen en uitbenerijen die goedgekeurd zijn volgens een strikt lastenboek. Alleen stukken vlees die de kwaliteitscontrole doorstaan volgens het strikte lastenboek van McDonald’s, worden aanvaard bij de levering aan onze leverancier die de hamburgers maakt.

Heerlijk gegrild

Heerlijk gegrild

Al onze hamburgers worden gegrild zonder extra vetstof toe te voegen. Wij gebruiken tweezijdige bakplaten zodat we beide kanten van de hamburger gelijktijdig kunnen bakken. Zodra ze voldoende gegrild zijn, kruiden we ze met een snuifje zout en peper.

In minder dan 6 uur is onze leverancier in staat om de weg die een hamburger heeft afgelegd volledig te traceren. Elk lot vlees kan geïdentificeerd worden met een nummer dat gekoppeld is aan de slachthuizen, dieren en boerderijen.

Het Vlees

Het Vlees

“De hamburgers die we aan McDonald’s België leveren zijn 100% puur rundvlees en bevatten geen bewaarmiddelen of kleurstoffen. We gebruiken voornamelijk vlees afkomstig van de voorflanken van het rund. Die worden nauwkeurig gecontroleerd zodat ze beantwoorden aan de strengste voorschriften.”

Grégory Blin – General Manager bij MoyPark Orleans

Download onze app

Download onze app

Je liefde voor McDo brengt meer op. Spaar je MyM Punten die je kan inwisselen voor gratis MyM Beloningen. Bovendien scoor je regelmatig exclusieve MyM Deals en toffe extra's, enkel voor onze app-gebruikers!

Download on the App Store Get it on Google Play