Wie zijn wij?

Het verhaal van McDonald’s België begint op 21 maart 1978 met het allereerste restaurant op het Beursplein in Brussel. Het begin van een mooi verhaal in België, want vandaag telt McDonald’s 113 restaurants die onder leiding van 23 franchisenemers meer dan 7.500 medewerkers tewerkstellen en dagelijks 70.000 maaltijden serveren. Vandaag worden klanten aan tafel bediend, kunnen zowel vroege vogels als nachtraven in de restaurants terecht en kunnen klanten hun favoriete burgers thuis laten leveren.

Onze geschiedenis

De hamburger mag dan wel ontstaan zijn in Europa, in Hamburg om precies te zijn, toch zag het eerste McDonald's restaurant het levenslicht in de Verenigde Staten in 1937 onder impuls van de broers Richard en Maurice McDonald. Hun ontmoeting met Ray Kroc, de stichter van het merk en niemand minder dan hun melkleverancier, gaf hun kleine onderneming een nieuw elan.

Onze cijfers

McDonald's België, dat is :

  • 113 McDonald’s restaurants*
  • Meer dan 7.500 werknemers*
  • Elke dag worden in onze restaurants meer dan 70.000 maaltijden geserveerd*
  • 40% van de medewerkers is jonger dan 25 jaar*
  • Voor 35% is de job bij McDo een eerste werkervaring
  • 91% van de managers is zijn loopbaan begonnen als restaurant medewerker*
  • 110.574 opleidingsuren in 2023 voor onze medewerkers
  • 100% groene energie

* Gegevens McDonald’s België 2023

Onze partners

Smaak, kwaliteit, voedselveiligheid en –hygiëne. Om dat elke dag hard te maken, heeft McDonald’s betrouwbare ‘partners’ nodig. Want dat zijn onze leveranciers echt: partners. We werken nauw samen met onze partners om ervoor te zorgen dat we alleen ingrediënten van hoge kwaliteit gebruiken die met zorg zijn geselecteerd.

McDonald’s koopt zijn ingrediënten zoveel mogelijk bij Belgische leveranciers of in onze buurlanden, die zich op hun beurt bevoorraden bij plaatselijke landbouwers. Zo worden alle broodjes in Olen gebakken en komen de ijsjes en milkshakes van Friesland Campina in Lummen. Maar er is nog een ander groot voordeel: door het vervoer over lange afstand te beperken, vermindert de CO2-uitstoot.

McDonald’s en zijn leveranciers selecteren de producten op basis van uiterst strenge criteria. Het 100% puur rundvlees van de hamburgers van McDonald’s België is afkomstig van de voorflanken van het rund. Om aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen, worden talrijke controles verricht, niet alleen in onze restaurants maar ook bij onze leveranciers. Die kwaliteitscontroles door zowel interne als externe partijen vinden onaangekondigd plaats.

Download onze app

Download onze app

Je liefde voor McDo brengt meer op. Spaar je MyM Punten die je kan inwisselen voor gratis MyM Beloningen. Bovendien scoor je regelmatig exclusieve MyM Deals en toffe extra's, enkel voor onze app-gebruikers!

Download on the App Store Get it on Google Play