Onze aardappelen

Heerlijke goudgele frietjes!

Heerlijke goudgele frietjes!

We verkrijgen deze lange goudgele frietjes met een knapperige korst en zachte kern, door aardappelen van topkwaliteit uit België, Nederland en Noord-Frankrijk te gebruiken. Voor deze heerlijke frietjes hebben onze leveranciers de Innovator variëteit geselecteerd. Deze variëteit staat bekend om zijn lange aardappels met zachte kern.

Welke soort aardappelen gebruiken wij voor onze frietjes?

De enige soort aardappelen die wij voor onze lekkere frietjes gebruiken is de Innovator. Het is de perfecte aardappel want zijn formaat is groot en zijn kern zacht. Zo kunnen we lange, natuurlijk goudgele frietjes, bekomen die zowel zacht als krokant zijn.

Gewassen en geschild

Gewassen en geschild

Eenmaal de aardappelen het veeleisende selectieproces hebben doorstaan, worden ze aanvaard bij onze leverancier waar ze eerst worden gewassen in helder water. Vervolgens worden de aardappelen door middel van zeer hoge temperaturen geschild.

Is de versheid van de aardappelen gegarandeerd?

De aardappelen die aankomen in de fabriek worden gewassen, geschild, gesneden, geblancheerd, voorgebakken, diepgevroren en verpakt. Na ongeveer 1 uur en 45 minuten zijn ze reeds klaar om de fabriek te verlaten en geleverd te worden aan onze restaurants.

 

Gesneden, geblancheerd en verpakt

Gesneden, geblancheerd en verpakt

Onze aardappelen schieten we met grote snelheid door een frietmes om de lange frietjes te bekomen die jullie zo goed kennen. Daarna blancheren we ze om het teveel aan natuurlijke suikers te verwijderen. Vervolgens worden de frietjes voorgebakken, alvorens ze diep te vriezen en te verpakken, om daarna richting onze restaurants te vertrekken.

Vegetarische frietjes

Vegetarische frietjes

Voor het bakken van onze frietjes, gebruiken wij een kwaliteitsmengeling van koolzaadolie en zonnebloemolie. 100% plantaardig dus!

De frietjes

“Onze kwaliteitsaardappelen en een strikt productie- en bereidingsproces zorgen voor goudgele frietjes met een knapperige korst en zachte kern.”

Mark Jansen – Account Manager bij Lamb Weston

 

Download onze app

Download onze app

Je liefde voor McDo brengt meer op. Spaar je MyM Punten die je kan inwisselen voor gratis MyM Beloningen. Bovendien scoor je regelmatig exclusieve MyM Deals en toffe extra's, enkel voor onze app-gebruikers!

Download on the App Store Get it on Google Play